Over onsGeniet van onze heerlijke groenten recht van 't veld

in jouw biopakket !


wekelijks of tweewekelijks

van klein tot extra groot

met of zonder fruit

afhalen in je buurt

Pakketinhoud

Klik hier om de inhoud van je pakket te ontdekken

Memé en vooral ook pepé zijn alvast blij dat iemand verdergaat met het familiebedrijf.

Het mooiste moment tot nu was toch wel het volgende: Met de gedachte van bio, zonder kunstmest of gif, zei pepé, kijkend over onze net ingezaaide akker: 'En nu moet dat groeien, bie de gratie gods...'   Onze naam 't Ambrozijn komt uit de mythologie van de oude Grieken. In die mythologie eten de goden ambrozijn en nectar.

Ambrozijn betekent letterlijk 'onsterfelijkheid', de goden haalden uit dit voedsel hun onsterfelijkheid.

Wie weet word je van onze groenten ook wel onsterfelijk?Duurzaamheid voor iedereen


Wij willen graag een bedrijf uitbouwen dat een verantwoordelijkheid opneemt voor de hele gemeenschap. De mondiale en globalistische voedselproductie heeft vandaag een grote invloed op natuur, klimaat, milieu en de economie. Een deel van bio is voor ons op een verantwoorde manier omspringen met de natuurlijke rijkdommen en grondstoffen. De wereld die moet nog een eeuwigheid mee...


De huidige landbouwers hangen enorm af van subsidies. Ze kunnen immers geen volwaardig inkomen halen uit hun landbouwactiviteit. Niet alleen bij ons, maar ook in het Zuiden. De druk om steeds meer en effeciënter te produceren voor lagere prijzen, wordt ondraagbaar. Wij kiezen om het anders aan te pakken.


Wij hebben deze problematiek ook zelf in het Zuiden mogen ervaren. Wij maakten in februari 2012 een landbouwstage mee van 3 weken in India onder leiding van Johan D'Hulster (De Akelei, biodynamisch tuinbouwbedrijf). In India was er ruimte voor discussie over de landbouw en haar plaats in het grotere systeem van de mensheid. We werden er gevoed met energie om effectief iets te veranderen.Puur


Voedsel mag zo weinig mogelijk bewerking ondergaan waarbij kunstmatige middelen of smaakstoffen toegevoegd worden. Dit principe geldt eigenlijk reeds vanaf het zaadje dat wij in de grond steken. Geen ggo's en geen gewassen die geforceerd worden om zo veel mogelijk op te brengen. Geen pesticiden om ziektes of plagen te bestrijden, geen kunstmest. Pure producten staan voor pure smaak.Respect voor de bodem en natuur


Een duurzame landbouw is er een die meer geeft dan hij neemt. Deze landbouw moet eigenlijk werken zoals de natuur

werkt. Een boom bijvoorbeeld, neemt wat plaats in en vraagt wat nutriënten. Maar deze boom geeft zoveel meer terug: hij geeft vruchten, zuurstof en schaduw aan de mens, eten en nestplaatsen voor allerlei dieren en zijn bladeren die op de grond vallen voeden de bodem opnieuw. Zo kan je voor elk element in de natuur zien dat het meer goeds produceert dan het nodig heeft.


Ook landbouwgrond geeft zo veel meer terug aan ons dan dat hij vraagt van ons. Tenminste als wij er respect voor tonen. Respect betekent de bodem niet uitputten door kunstmest of pesticiden te gebruiken. Respect betekent de bodem voeden. Als boer wil je een kruimelige bodemstructuur, met een hoog humusgehalte en een divers bodemleven. Enkel in zo'n bodem kan je op er gerust in zijn dat de planten gezond en sterk zullen zijn.


We hebben ook oog voor de biodiversiteit op en rond het veld. Zo plantten we in 2012 een 300m lange gemengde haag aan zodat we nuttige insecten en vogels kunnen bekoren. Ook bijen hebben een plaats bij ons en helpen ons bij de bestuiving.


Korte keten


We weten graag voor wie we onze groenten kweken. Zo kunnen we trots zijn op wat we doen. We geven ook graag het verhaal

achter de groenten mee, zodat de klant wat dichter bij de boer komt te staan.

Door dit systeem van korte keten zijn we niet afhankelijk van een veiling of dergelijke, maar kunnen we in vertrouwen  bouwen op onze klanten.Op de volgende sites kan je terecht als je meer wil weten over bio, korte keten en duurzame landbouw.


www.bioforum.be

www.velt.be

www.landwijzer.be

www.biogenietengids.be

www.rechtvandeboer.be

www.voedselteams.be

www.vokobrugge.be

www.wervel.be 

 

Nieuwsbrief

Klik hier om de nieuwsbrief van deze week te lezen